duminică, 10 martie 2013

Inima, cutiuţa lucrurilor importante

   Inima nu este doar organul care pompează sângele şi întreţine viaţa din corpul nostru, ea înseamnă mai mult de atât. Am văzut persoane cărora inima le funcţionează perfect şi sunt sănătoase fizic, dar sunt extrem de bolnave sufleteşte sau chiar invers: am intâlnit persoane cu afecţiuni cardiace dar pline de linişte sufletească în preajma cărora stai cu mare placere. Văzând aceste situaţii mi-am dat seama cât de importantă este atitudinea noastră faţă de fiecare zi a şi pentru ca această atitudine să fie una corectă, care să ne ajute să ţinem capul sus indiferent de circumstanţe, trebuie să avem grijă de inima noastră. 
   Suntem atât de ocupaţi cu problemele "urgente" ale fiecărei zile încât alergăm dintr-o parte în alta de la răsăritul soarelui şi pânî la apusul lui încercând să rezolvăm cât mai multe dintre ele şi uităm de lucrurile cu adevărat importante, cum ar fi inima. Lăsăm să se strângă în ea o mulţime de lucruri: nereuşite, temeri, nemulţumire, ură, aroganţă, falsitate şi adunăm prea puţină dragoste, compasiune, înţelegere faţă de cei din jurul nostru. Punem preţ pe maşină, pe diplomă, pe succes, pe faimă, dar uităm cât de importante sunt lucrurile care nu se văd, cele pe care le avem în interiorul nostru. 
   Se spune că mulţi oameni care se află în ultimele clipe ale vieţii regretă faptul că nu au adunat în inima lor adevăratele valori ci au ales să stranga cât mai multe lucruri palpabile, fără a se gândi că în final vor rămâne doar cu ceea ce au adunat în inima lor. Totuşi, nu am auzit niciodată vorbindu-se despre vreun om care să regrete faptul că a strâns prea multă dragoste, iertare, compasiune, înţelegere în inima lui, ba chiar mai mult de atât, având aceste lucruri a câştigat alături persoane minunate a căror valoare o depaşea cu mult pe cea a oricărui lucru material.
   Aşadar, inima este "pompa vieţii" din noi, atât a celei trupeşti cât şi a celei sufleteşti. De aceea, tot ce pleacă de la noi porneşte din inimă, iar aceasta scoate de acolo lucrurile pe care noi alegem să le păstrăm în ea.

     Ai grijă de lucrurile cu adevărat importante!"Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice căci din ea ies izvoarele vieţii" (Proverbe 4:23)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu