luni, 16 septembrie 2013

Zâmbet sau cicatrice

"Toată viaţa noastră nu facem altceva decât să interpretăm cuvinte. Noi pe ale altora, alţii pe-ale noastre. Şi cum să nu te gândeşti la ele, cum să-ţi fie indiferente, când urmele lor sunt de neşters?"

Marea greşeală a zilelor noastre este aceea că dăm prea multă importanţă lucrurilor pe care se poate pune un preţ, uitând de ceea ce e cu adevărat valoros. Am ajuns să rănim cu multă lejeritate pe cei din jurul nostru datorită "momentelor proaste" pe care le avem, fiind convinşi că la finalul zilei putem da un telefon, putem spune un şters : "Îmi cer scuze!" şi totul se rezolvă. Daţi-mi voie să vă spun că nu e aşa! Un suflet rănit prin vorbe se vindecă, dar se alege cu o cicatrice pentru că faptele ni le putem îndrepta, dar cuvintele odată spuse nu pot fi luate inapoi...
Ştiu că e imposibil să nu greşim pentru că suntem oameni, dar sunt convinsă că tot noi, oamenii imperfecţi, prin cuvintele noastre putem pune un zâmbet pe faţa cuiva în loc de o cicatrice... Bineînţeles, dacă ne dorim asta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu